Главная » 2015 » Декабрь » 23 » Чи завжди ви доводите до кінця розпочату справу?
18:44
Чи завжди ви доводите до кінця розпочату справу?

Як ви ставитесь до тих, хто полишає діло на середині? Чи були у вашому житті випадки, коли ви мали неприємності через незакінчену справу?
Протягом кількох уроків увага учнів 5 – х класів була прикута до казки Галини Малик «Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії». Ця казка дуже цікава і повчальна. У ній розповідається про дівчинку Алю, яка завжди недороблювала свої справи і потрапила до країни Недоладії. Це країна, у якій ніколи нічого не дороблюється. Мешканці цієї країни називаються недоладянами. І тільки один герой доводить справи до кінця. Це — Кат. Він відрубує голови героям, яких приводить злий, недобрий Перший Недорадник. У кінці цієї повісті-казки Аля повертається додому, але в неї є список, до кого б вона мала завітати, попередити інших, щоб вони не потрапили до країни Недоладії. І питає авторка в читачів: «А до тебе вона ще не приходила?». Цікаво, а у вас є справи, які ви маєте доробити?
Щоб забавити дітей оповіддю, Галина Малик робить її веселою і повчальною водночас. Її герої мають і фантастичні здібності, як, наприклад, Недочеревик, який може подорожувати в наш світ з Недоладії, так і звичайні, притаманні людям риси — ледарство, гнів, непослідовність. У казці «Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії порушено дуже цікаве питання: «Чи треба доводити справи до кінця?» Дівчинка Аля, яка все полишала на половині, потрапила за це в чарівну країну Недоладію, де зрозуміла, що незакінчені справи можуть призвести до великих неприємностей. Тому, повернувшись додому, вона не тільки доробила усі свої справи, а ще почала попереджати інших, щоб закінчували почате. Отже, п’ятикласники зрозуміли те, що кожна розпочата справа має бути завершена, тому на останньому уроці учні виконали одне цікаве завдання, з яким не впоралися інші діти: домалювали малюнки, бо найкраща справа та, яка має результат.
Не відкладай на завтра те, що можна зробити сьогодні! 
Янченко О. В., учитель української мови та літератури

Просмотров: 660 | Добавил: Администратор | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar